Vetëm disa frymëmarrje larg nga performanca juaj e shkëlqyer.

Tretmani me oksigjen hiperbarik për sport.

Tretmani me Oksigjen Hiperbarik (HBOT) për sportet profesionale është bërë një nga metodat më efektive dhe më e kërkuara për rikuperimin e atletëve.

Një sport më i shëndetshëm

Sporti mund të jetë shumë intensiv dhe mund të ndodhin lëndime gjatë lojës ose seancave stërvitore shumë të lodhshme.

Plotësimi i marrjes së oksigjenit me presion më të lartë atmosferik brenda një dhome hiperbarike njihet se përshpejton natyrshëm kohën e rikuperimit për të ndihmuar atletët të shërohen më shpejt dhe mund të zvogëlojë rrezikun e dëmtimeve.

Lëndime të lehta

Ndrydhjet

Sforcimet

Prerjet

Mavijosjet

Fraktura të thjeshta

Lodhja e muskujve

Zvogëloni kohën e rikuperimit dhe kthehuni në lojë më shpejt

 

Intensiteti i lojës në sport sot ka çuar në një rritje të rasteve të lëndimeve për lojtarët sportivë në çdo nivel aftësie dhe moshe. Rreziku që atletët të humbasin momentin e tyre profesional kur ndodhin lëndime është më i ulët se rreziku i ri-dëmtimit, gjë që do të çonte në probleme më të larta.

Tretmani me Oksigjen Hiperbarik – frymëmarrja e oksigjenit në një dhomë nën presion – çon në një rritje të niveleve të oksigjenit në plazmën e gjakut, duke rritur kështu aftësinë e qelizave të kuqe të gjakut për të hyrë në enët e gjakut të shtypura dhe për të lejuar rrjedhjen e oksigjenit në indet e dëmtuara.

 

Nivelet e ngritura të oksigjenit kontribuojnë në rikuperimin më të shpejtë pas një stërvitje për të rritur performancën e përgjithshme atletike.

Ngritni nivelin tuaj të oksigjenit për rikuperim më të shpejtë në stërvitje

HBOT është një nga mënyrat më të shpejta për të përshpejtuar rikuperimin. Rritja e presionit atmosferik çon në një shkallë më të lartë të përthithjes së oksigjenit, e cila po ndihmon trupin të zvogëlojë dhimbjen dhe lodhjen pas stërvitjeve të rënda ose lojërave.

Tretmani me oksigjen hiperbarik mund të ndihmojë atletët të:

  • Zvogëlojë mungesën lokale të oksigjenit në nivelin e indeve
  • Zvogëlojë formimin e indeve të plagës
  • Reduktojë lodhjen dhe tendosjen e muskujve
  • • Rrit furnizimin me oksigjen në të gjitha zonat
  • • Rrit aktivizimin të qelizave staminale
  • • Përmirësojë fokusin mendor

Tretmani me oksigjen hiperbarik është po aq e natyrshme sa frymëmarrja

Një nga metodat natyrore më efikase për të rritur performancën fizike dhe psiqike.

Një investim jetik për të arritur nivele optimale të performancës

Tretmani me oksigjen hiperbarik i ndihmon atletët të rikuperohen nga stërvitjet dhe lojërat intensive.

Qetësohu nën presion

Faktori i presionit në HBOT mund të çojë në reduktimin e edemës (ënjtjes) për të favorizuar oksigjenimin e rrjedhës së gjakut në zonat e prekura. Nivelet e ngritura të oksigjenit mund të zvogëlojnë ënjtjen e indeve dhe lodhjen e muskujve dhe të lehtësojnë rikuperimin më të shpejtë.

Arrini performancën maksimale më shpejt

Atletët që stërviten nën programe me qëndrueshmëri shumë të lartë mund të përfitojnë nga oksigjenimi i plotë i gjakut për të ndihmuar inflamacionin, mavijosjen dhe dhimbjen. Për të optimizuar performancën, atletët duhet të gjejnë një ekuilibër midis stërvitjes dhe rikuperimit.

Ka një përmirësim të dukshëm kur një atlet bashkon fizioterapinë me tretmanin hiperbarik të oksigjenit për të reduktuar kohën e rikuperimit deri në 70%.